Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Ζητείται εγωισμός........



Κι ὅταν δὲν πεθαίνει ὁ ἕνας γιὰ τὸν ἄλλον,
εἴμαστε κιόλας νεκροί...
Ἂν βροῦν ἕναν ἄνθρωπο νεκρὸ
ἔξω ἀπ' τὴν πόρτα σου,
ἐσὺ θὰ ξέρεις,
πῶς πέθανε σφαγμένος
ἀπ' τὰ μαχαίρια τοῦ φιλιοῦ,
ποῦ ὀνειρευότανε γιὰ σένα...
Ποδοπάτησε μέ,
νὰ ἔχω τουλάχιστον τὴν εὐτυχία
νὰ μ'ἀγγίζεις...

(Αποσπάσμα από το ποίημα: Συγχώρα με αγάπη μου Τάσος Λειβαδίτης)


Εγωισμός.......Αξιοπρέπεια....Πόσο χαμηλά να πέσεις ακόμη;;;; Πόσο μπορείς;;; Για ποιόν λόγο;; Για ποιόν;; Ποιος το αξίζει περισσότερο από σένα;;  ΚΑΝΕΝΑΣ!!!
Κι όμως το κάνεις....δίνεις αξία σε άτομα που δε σου δίνουν ούτε τη μισή....τους ενισχύεις τον εγωισμό και τους δίνεις τη δύναμη να σε ποδοπατήσουν και όχι μόνο εσένα αλλά και τα επόμενα "θύματα". Το βλέπεις το λάθος....βλέπεις τον γκρεμό και πας και πέφτεις οικειοθελώς....έχεις τα μάτια και τα αυτιά ανοιχτά αλλά δεν ακούς κανέναν...θα το κάνω λες...θα το ζήσω...θα φάω τα μούτρα μου αλλιώς δε θα μάθω..Το κάνεις μια...το κάνεις δύο...το κάνεις τρεις....Ακόμα να μάθεις;;; Ακόμα..."Μυαλό δε θα βάλει αυτό το κεφάλι....".αν δεν κάνεις αυτό που χεις στο κεφάλι σου δεν προκειται να ηρεμίσεις...ξεροκέφαλη...δεν υπάρχει λογική...αυτό είναι παράνοια...Έρωτας;;; Ας γελάσω...εξιδανικεύεις πράγματα και καταστάσεις ακριβώς επειδή δεν μπορείς να τα έχεις...αν τα είχες δε θα σε ένοιαζε...Πιστεύεις σε παραμύθια όχι γιατί είσαι χαζή αλλά επειδή το έχεις ανάγκη.. κάνεις πως δεν βλέπεις τα σημάδια και δεν καταλαβαίνεις γιατί περιμένεις να τα ακούσεις με τα ίδια σου τα αυτιά..(αλλά ποιος έχει τα κότσια να τα πει;;;;)..ίσως κατά βάθος πιστεύεις οτι στο τέλος θα δικαιωθείς και θα διαψεύσεις όσους σου έλεγαν "Μη" και "Σταμάτα". Δε θα γίνει και το ξέρεις....αλλά θα το κάνεις και θα το ξανακάνεις....Τι σου τα λεω;;; αφού δε με ακούς..ποτέ δε με άκουσες..πάντα το δικό σου...και μετά κλαις και στενοχωριέσαι...και εγώ θα γελάω..θα σου λέω:"Εγώ στα λεγα" ή μάλλον δε θα ξανασχοληθω μαζί σου γιατί κουράστηκα να με γράφεις...
Μικρή ξύπνα!ο κόσμος είναι κακός..τα παραμύθια είναι για παιδάκια, έρωτας δεν υπάρχει μόνο συμβιβασμός με κάποιες όμορφες στιγμές,..είσαι πολύ ψηλά για να πέφτεις τόσο χαμηλά..άφησε τους να ανέβουν για να σε φτάσουν!

-Θα σε περιμένω σε 2 χρόνια στο Oviedo....μου το υποσχέθηκες....


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου